• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "15 clubs voor Matias Suarez"

  Van Holsbeeck: "Suarez wordt hoger ingeschat dan Lukaku."

  Anderlecht gaat wellicht een drukke zomer tegemoet op transfervlak. Roland Juhasz, Lucas Biglia en Matias Suarez zouden kunnen vertrekken. Herman Van Holsbeeck geeft uitleg over de Gouden Schoen en over een terugkeer van Romelu Lukaku.

  Anderlecht houdt meer en meer rekening met een vertrek van Matias Suarez in de zomer. "Er zijn 15 grote clubs die willen betalen wat wij vragen", zegt manager Herman Van Holsbeeck in La Dernière Heure en Het Nieuwsblad.

  "Juventus is een van die clubs. Er was al een bod van een Russische club, maar iedereen weet dat Suarez' vrouw Magali daar niet naartoe wil. Zij heeft geen zin in een Russisch avontuur."

  Anderlecht zou voor Suarez nog meer kunnen vangen dan voor Romelu Lukaku. "Op de transfermarkt wordt Suarez hoger ingeschat dan Lukaku."

  "Als ik eerlijk moet zijn, dan is het verschil zelfs groot. De prijs van Lukaku werd vooral bepaald door zijn jonge leeftijd en zijn vroegrijpheid."

  "Terugkeer van Lukaku kwam al ter sprake"

  Philippe Collin hield de boot eerder af, maar Herman Van Holsbeeck geeft toe dat een terugkeer van Romelu Lukaku, die gehuurd zou worden van Chelsea, al ter sprake is gekomen.

  "Ik zal eerlijk zijn: als Romelu of zijn vader langskomt op de club, komt dat onderwerp al eens ter sprake", zegt Van Holsbeeck.

  "Maar we hebben nog niet rond de tafel gezeten om te onderhandelen. Romelu moet ooit weer op zijn pootjes terechtkomen, en dat kan overal zijn. In voetbal kan alles."

  Met Roger Lukaku moet Van Holsbeeck nog iets anders bespreken. "Met Romelu's broer Jordan moeten we binnenkort wel spreken. Hij werkt goed en de technische staf is tevreden. Nu moeten we beslissen over zijn toekomst."