• home
 • video
 • pas verschenen

  Saive: "België nu helpen met het oog op Rio"

  Jean-Michel Saive: "Rio moet een motor zijn voor een generatie."

  Zondag start het WK voor landenteams in Dortmund en na twee jaar afwezigheid kan België weer rekenen op Jean-Michel Saive. Saive wil België behoeden voor degradatie naar de derde divisie. "Ik zal op het WK de rol van luxejoker spelen", zegt Saive.

  "Ik wil het team helpen", zegt Jean-Michel Saive in La Dernière Heure. "Een degradatie zou zware gevolgen kunnen hebben. Dan zou België nu al alle hoop kunnen opbergen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro."

  "Ik zal op het WK de rol van luxejoker spelen. Als de trainer mij nodig heeft op een moeilijk moment dan sta ik klaar. Ik ben er om de jonge ploeg te helpen."

  "Ik moet realistisch zijn: het is hoogst onwaarschijnlijk dat ik nog van de partij zal zijn in Rio. De Spelen moeten de motor zijn voor een generatie die mij moet vervangen", zegt Saive.

  "Het zou jammer zijn als dat perspectief nu al zou wegvallen. Ik ben bereid om mijn eigen klassement op de wereldranking op het spel te zetten."

  Coach Bratanov: "Impact van Saive is enorm"

  Coach Martin Bratanov is in de wolken met de beslissing van Saive. "De impact van Saive op dit jonge team is enorm", zegt de man die samen met Saive WK-zilver won in 2001. "Ik leer nog elke dag bij van hem en zijn aanwezigheid werkt ook demoraliserend bij de tegenstand."