• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo aast op job als bondsvoorzitter

  Ronaldo is het uithangbord van het WK voetbal in 2014 in Brazilië.

  Ronaldo wil best voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond worden. "Als ze het me vragen, zeg ik ja", zegt de 35-jarige oud-topspits, die zich momenteel bezighoudt met de organisatie van het WK voetbal in 2014 in Brazilië.

  In Brazilië is de job van bondsvoorzitter vrijgekomen na het ontslag van Ricardo Teixeira, die verdacht wordt van corruptie. Wordt Ronaldo zijn opvolger? "Hoewel ik als speler al een grote bijdrage aan het voetbal gaf, denk ik dat ik een nog grotere rol van betekenis kan spelen naast het veld", zegt de drievoudige Wereldvoetballer van het Jaar.

  "Op dit moment heeft het weinig zin om het beleid te wijzigen, maar als ze me na het WK vragen als voorzitter zal ik niet twijfelen." José Maria Marin neemt momenteel de functie van bondsvoorzitter waar in Brazilië.