• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Zit niet in zak en as na Zuid-Afrika"

  Sven Nys blijft strijdvaardig: "Ik heb niets te verliezen."

  De eerste manche van de Wereldbeker mountainbike draaide uit op een grote ontgoocheling voor Sven Nys. Hij werd pas 83e op meer dan een kwartier. Toch blijft hij geloven in de Olympische Spelen. "Ik heb er al eens van geproefd en wil er nog eens bij zijn."

  "Ik zit niet in zak en as na mijn prestatie in Zuid-Afrika", zegt Nys in Het Nieuwsblad. "Ik heb mijn materiaal kunnen testen en mijn techniek bijschaven. Mijn uitslag is misschien niet goed, maar ik heb veel bijgeleerd."

  Nys blijft geloven in zijn olympische droom. "Ik heb er al eens van mogen proeven en wil er nog eens bij zijn. Ik heb niets te verliezen. Andere crossers zijn in mei ook al in vorm. Ik gebruik die piek om me te kwalificeren. Lukt het niet: jammer, maar geen probleem."

  "Ik heb dit soort doelen nodig om mij scherp te houden en hard te blijven werken", zegt Nys. De volgende wedstrijd voor Nys is in eigen land, op 15 april in Houffalize.