• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse krijgt boete voor incidenten met fans

  De lijnrechter werd geraakt door een stuk karton.

  Het Sportcomité van de voetbalbond heeft Lierse een boete van 1.500 euro opgelegd voor incidenten met zijn supporters bij 2 matchen. Vooral het incident waarbij een lijnrechter geraakt werd door een stuk karton, ligt nog vers in het geheugen

  De Lierse-fans misdroegen zich bij twee wedstrijden. Tijdens de competitiematch tegen Standard op 4 februari hadden fans van Lierse sneeuwballen gegooid naar het scheidsrechtersteam en Standard-verdediger Felipe.

  Een week later kreeg een assistent-scheidsrechter tijdens de match tegen Zulte Waregem een bierkarton naar zijn hoofd gegooid. Voor die twee incidenten krijgt Lierse nu een straf van de bond om "zijn aanhang te sensibiliseren".