• home
 • video
 • pas verschenen

  KVK: "Wij gaan voluit", Lokeren: "Nog twijfel"

  Vanhaezebrouck (l): "Peter Maes (r) laat zoiets niet liggen"

  Kortrijk en Lokeren maken allebei nog kans op Play-off I, maar zullen ze wel tot het uiterste gaan met het oog op de bekerfinale van zaterdag? "Voor onze spelers is Play-off I even belangrijk", zegt Vanhaezebrouck. "We zullen competitief zijn", maakt Maes zich sterk.

  "Voor de club is die bekerfinale het belangrijkste", zegt Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck (foto) in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Maar voor de staf en de spelers is Play-off I even belangrijk."

  "Beerschot is nu het eerste wat telt en we gaan voluit voor de overwinning, ook al hebben we het niet in eigen handen. Dat zal Peter Maes met Lokeren ook wel doen. Hij laat zoiets niet liggen."

  Maes geeft zijn Kortrijk-collega gelijk: hij is niet van plan om de kleine kans op Play-off I te vergooien door een veredeld B-team op te stellen. "Ik ben er nog niet helemaal uit, maar mijn ploeg zal competitief zijn."

  "Stel dat de voetbalgoden ons gunstig gezind zijn (Lokeren moet hopen op verlies van Kortrijk én Genk), dan vergeef ik het mezelf niet als we zelf niet zouden winnen."

  Maes is wel ontgoocheld dat er drie dagen voor de bekerfinale nog gespeeld moet worden. "En dat terwijl we vorig weekend vrij waren. Ik vind dat de clubs meer betrokken moeten worden bij de kalenderopmaak."