• home
 • video
 • pas verschenen

  Kurt "Modest" Defrancq coacht fans Club Brugge

  Kurt Defrancq (r) wordt het uithangbord van de 12e man bij Club Brugge.

  Club Brugge heeft een nieuwe coach. Acteur Kurt Defrancq moet de supporters op ludieke wijze klaarstomen voor de wedstrijden in Play-off I. "Een grote eer: ik ben al mijn hele leven lang supporter van Club Brugge", zegt hij.

  Club Brugge zet alles op alles in de play-offs. De spelers kunnen naast hoofdcoach Daum rekenen op de linietrainers. De supporters krijgen nu ook een coach: Kurt Defrancq. Hij zal de fans onder meer via filmpjes opwarmen voor de wedstrijden in de play-offs.

  "Een grote eer: ik ben al mijn hele leven lang supporter van Club Brugge. Nu krijg ik de kans om mijn steentje bij te dragen", zegt de 48-jarige acteur. "Ik groeide op als buurjongen van Club-monument Raoul Lambert."

  Defrancq speelde onder meer mee in VRT-reeksen Thuis, R.I.P. en Rosa. Als Modest had hij in de jaren 90 ook een rubriek in het Tourjournaal (klik hier voor een fragment met Johan Museeuw en Wilfried Peeters).