Dortmund heeft ticket voor bekerfinale beet

di 20 maart 2012 23:45
Dortmund, waarbij Ivan Perisic na 106 minuten inviel, viert de kwalificatie voor de finale.
Met hangen en wurgen heeft Dortmund zich voor de finale van de DFB-Pokal geplaatst. Tweedeklasser Greuther Fürth bezweek in de slotminuut van de verlengingen. Invaller Ilkay Gündogan maakte er met het laatste schot in de wedstrijd 0-1 van.

Gündogan legde aan vanaf 16 meter. Zijn knal verdween via de paal en de rug van doelman Fejzic in het net. Fejzic was net ingevallen bij Fürth, omdat hij goed is in penalty's pakken. Maar door de treffer van Gündogan was de strafschoppenreeks plots overbodig.

"Dit was een bijzonder moeilijke wedstrijd", zegt Dortmund-coach Jürgen Klopp. "We hebben zeer hard moeten werken tegen een sterke en gevaarlijke ploeg. Eigenlijk hadden we dat ook wel verwacht."

Greuther Fürth is leider in de Duitse tweede klasse, voor Eintracht Frankfurt en Düsseldorf. De voorbije jaren was de club al een paar keer dicht bij de promotie naar eerste afdeling.