• home
 • video
 • pas verschenen

  Derdeklasser kegelt Marseille uit de beker

  De spelers van Quevilly zorgen voor een stunt van formaat.

  Marseille heeft een nieuw dieptepunt bereikt dit seizoen. In de competitie loopt het al voor geen meter (Marseille staat pas negende op 20 punten van leider PSG) en nu is ook de beker uitgedraaid op een desillusie. Derdeklasser Quevilly was te sterk.

  Marseille had al alle moeite van de wereld om in de normale speeltijd de vroege openingsgoal van Valero uit te wissen. Pas vijf minuten voor tijd herstelde Rémy het evenwicht. Maar in de verlengingen ging het pas goed fout, met twee goals van Ayina.

  Dat de motor in Marseille al een tijdje aan nieuwe olie toe is, is een open deur intrappen. De Zuid-Franse supporters zagen hun team nu al voor de achtste keer op rij (in alle competities) verliezen.

  Uitslagen in de kwartfinales

  • Quevilly (3) - Marseille 3-2 (n.v.)
   • 6' Valero 1-0, 85' Rémy 1-1, 111' Ayina 2-1, 112' Rémy 2-2, 117' Ayina 3-2
  • G.Ajaccio (3) - Montpellier woe
  • Valenciennes - Rennes woe
  • Paris SG - Lyon woe