• home
 • video
 • pas verschenen

  Brood volgt Van Veldhoven op bij Roda JC

  Harm Van Veldhoven eindigde vorig seizoen als zesde met Roda JC.

  Ruud Brood coacht volgend seizoen Roda JC. Brood doet dit seizoen nog uit bij RKC Waalwijk en volgt daarna Harm Van Veldhoven op. Van Veldhoven stapt op na dit seizoen omdat hij opnieuw prijzen wil pakken.

  De 49-jarige Brood speelde als profvoetballer bij verschillende eersteklassers en ging daarna als trainer aan de slag. Sinds mei 2008 zit hij op de bank bij RKC Waalwijk. Roda biedt hem een contract aan voor twee seizoenen.

  Bij Roda krijgt Brood met Jimmy Hempte, Martijn Monteyne, Laurent Delorge, Bart Biemans, Kenneth Staelens en Davy De Beule een heel pak Belgen onder zijn hoede. Ook de Syrische aanvaller Sanharib Malki (ex-Lokeren en -Beerschot) speelt bij de ploeg uit Kerkrade.

  Roda JC staat momenteel op een mooie negende plaats in de Nederlandse Eredivisie.