• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer krijgt Anzji-speler banaan naar het hoofd

  Roberto Carlos maakte vorig jaar twee keer hetzelfde mee.

  Russische supporters hebben zich weer van hun kleinste kant laten zien. Chris Samba, een Congolese voetballer, kreeg een banaan naar zijn hoofd gegooid. "Wie dit doet, is een dom persoon", reageerde Samba.

  Chris Samba (27) speelt bij Anzji Machatsjakala, de club van onder meer Mbark Boussoufa en Samuel Eto'o. Na de wedstrijd op het veld van Lokomotiv Moskou gooide iemand vanaf de tribune een banaan naar de Congolese international.

  Samba raapte de banaan op en gooide ze gewoon terug. Hij noemde het incident "een actie van een domme supporter". Racisme komt vaak voor onder Russische supporters. Vorig jaar kreeg ook Anzji-speler Roberto Carlos twee maal een banaan naar het hoofd.

  Anzji heeft Lokomotiv Moskou gevraagd om de dader op te sporen en te straffen.