• home
 • video
 • pas verschenen

  Wasilewski: "Mijn excuses aan Delorge"

  "De actie van Wasilewski strookt niet met de ethische waarden van Anderlecht."

  Anderlecht heeft Marcin Wasilewski een hoge boete gegeven voor zijn elleboogstoot in het gezicht van Peter Delorge. De Pool zelf verontschuldigt zich bij de STVV-aanvoerder. Hij kan woensdag in principe wel gewoon weer meedoen.

  Anderlecht reageerde deze voormiddag op het incident met een persbericht. "Wat Marcin gedaan heeft, is onaanvaardbaar en strookt niet met de ethische waarden van de club. Hij krijgt een financiële straf", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

  De "aanzienlijke" boete gaat integraal naar de RSCA Constant Vanden Stock Foundation, die het bedrag op zijn beurt aan een goed doel zal schenken.

  Coach Ariël Jacobs sluit zich daarbij aan: "Marcin verdient veel respect voor de wijze waarop hij zijn terugkeer heeft bewerkstelligd en de club dient. Sportief rekenen we op hem, maar hij moet begrijpen dat dit niet kan. Hij heeft als speler van Anderlecht een voorbeeldfunctie."

  Marcin Wasilewski zelf biedt via de website van Anderlecht zijn excuses aan. "Het was een onbezonnen actie. Ik heb echt spijt van wat ik gedaan heb. Hoewel ik Delorge niet moedwillig heb willen blesseren, besef ik dat die slag echt niet kan."

  "Ik ben een winnaar en die mentaliteit heeft me zondag parten gespeeld. Ik hoop dat Delorge snel beter wordt. Ik bied hem via deze weg alvast mijn excuses aan. Ik zal ook persoonlijk contact met hem opnemen." 

  Wasilewski kan woensdag spelen tegen Zulte Waregem

  Het bondsparket van de Belgische voetbalbond onderzoekt of Wasilewski voor het Sportcomité moet verschijnen voor zijn elleboogstoot.

  Als de Poolse verdediger wordt opgeroepen, wordt zijn zaak op 3 april behandeld. Wasilewski kan vervolgd worden op basis van tv-beelden.

  Dergelijke vervolging maakt geen deel uit van de versnelde tuchtprocedures die sinds dit seizoen zijn ingevoerd. Wasilewski kan dus woensdag spelen tegen Zulte Waregem.