• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Genk begon als koorknapen"

  Peter Vandenbempt was te gast in Sportweekend en overliep samen met Stef Wijnants het afgelopen voetbalweekend. Vandenbempt ziet de gebreken bij Genk en Anderlecht, de opluchting bij Standard en gelooft niet wat Club-coach Daum zegt.

  Racing Genk ging met 3-2 onderuit op het veld van Westerlo en is daardoor nog niet zeker van een plaats in Play-off I. De fans waren duidelijk ontevreden en riepen na de wedstrijd om 'bloed, zweet en tranen'. 

  Peter Vandenbempt: "Het is onbegrijpelijk en onvergeeflijk hoe Genk aan de wedstrijd begon. Ze zijn gestart als echte koorknapen. Ook voetballend was het bovendien ver beneden alle peil." 

  "Dat het kritiek is bij Racing Genk werd duidelijk toen directeur Dirk Degraen tijdens de rust langsliep in de kleedkamer om druk te zetten. PO I niet halen is ondenkbaar voor dit Racing Genk".

  "Vedetten van Anderlecht ver onder hun niveau"

  Door de zege tegen Genk wipt Westerlo over STVV, dat nu laatste staat in de stand. 

  Vandenbempt: "STVV behaalde nochtans een heel mooi resultaat tegen Anderlecht. Het werd 2-2. Dat geeft moed. Maar toch ligt het het mentale voordeel nu bij Westerlo."

  "En Anderlecht? Dat speelde een typische wedstrijd, zoals wel vaker dit seizoen, op het veld van een kleinere club. Blijkbaar kunnen de vedetten het niet opbrengen om dan hun normale niveau te halen. Anderlecht gooide over het hele seizoen 7 punten te grabbel tegen de laatste drie in de stand."

  "Zucht van opluchting bij Standard"

  Standard wint thuis overtuigend van OHL en is daardoor zeker van PO I. "Er hing best wat elektriciteit in de lucht na de uitschakeling tegen Hannover. Vooral over de manier waarop. Er was heel wat onvrede in de groep."

  "Je voelde dat men er niet gerust op was. Niet winnen tegen OHL betekende dat Standard PO I moest behalen op het veld van KV Mechelen. Er zat dus toch wat druk op de match. Na de match was er een zucht van opluchting. Standard kan nu iets rustiger toeleven naar PO I".

  "Daum moet niet proberen ons iets wijs te maken"

  Club won de stadsderby tegen Cercle en hoeft zich, zes punten achter leider Anderlecht, niet meer te verstoppen. Ook al houdt trainer Christoph Daum de boot nog altijd af.

  "Als zowel Club als Anderlecht zijn laatste wedstrijd wint, gaan ze PO I in met een verschil van maar drie punten. Club Brugge heeft bovendien het voordeel dat de druk bij Anderlecht ligt."

  "In tegenstelling tot wat Daum ons probeert wijs te maken, geloven ze bij Club rotsvast dat ze kampioen kunnen worden. Op dit moment is Club Brugge evengoed titelkandidaat als Anderlecht."