• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Ik heb een goed gevoel"

  Jurgen Van den Broeck gooit het dit jaar over een andere boeg.

  Na vier intense trainingsweken koerst Jurgen Van den Broeck weer competitief in de Ronde van Catalonië. De Belgische rondehoop van Lotto-Belisol mist nog wat ritme, maar is naar eigen zeggen klaar om erin te vliegen. "Ik pak het dit jaar anders aan", zegt hij.

  Jurgen Van den Broeck rijdt in Catalonië nog maar zijn tweede ronde van het jaar, na de Ronde van de Algarve.

  "Ik pak het dit jaar anders aan met de Algarve, dan nog een hoogtestage daar, een trainingsperiode op Mallorca en nu Catalonië. We zullen zien wat dat geeft. Ik heb alvast een goed gevoel."

  "De vorige jaren was ik af en toe ziek in deze periode, dat is me nu bespaard gebleven. Ik keer terug na vier weken zonder competitie en moet hier dus nog wat ritme opdoen. Ik ben in elk geval klaar om er opnieuw in te vliegen."

  "Mijn doel in Catalonië? Woensdag is de koninginnenrit. Daarna zal ik meer kunnen zeggen", zegt Van den Broeck nog aan Sporza.

  "Zonder Gilbert is er geen druk"

  Van den Broeck bereidt de Ardense klassiekers ook nog voor met de Ronde van het Baskenland, begin april. Wat verwacht hij eigenlijk van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik?

  "Het zal zijn zoals in het verleden. Eendagswerk is vrij moeilijk voor mij, dus zal ik in dienst rijden van anderen. Heb ik geen probleem mee."

  "Zonder Gilbert is het gigantisch anders in de ploeg, maar er is geen druk. Ik zou ook niet weten waarom er druk moet zijn. Iedereen doet zijn best."