• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatlete Verstuyft mag dromen van de OS

  Verstuyft (links op de foto) probeert op het EK in april in de top-8 te eindigen.

  Katrien Verstuyft (29) is in de triatlon van Port Elizabeth in Zuid-Afrika derde geworden. Dankzij de punten voor haar derde plaats stijgt Verstuyft op de olympische ranking. Ze staat nu op een plaats die goed is voor een olympisch ticket.

  Verstuyft legde de olympische afstand af in 2u12'41". De Zuid-Afrikaanse Gillian Sanders won de wedstrijd in 2u12'08", voor haar landgenote Carlyn Fischer.

  De Belgische stijgt nu naar een plaats op de olympische ranking die voldoet aan de IOC-norm voor Londen. Ze moet wel nog voldoen aan de BOIC-norm. Ze hoopt die te halen op het EK in april in Israël. Daar moet ze proberen om in de top-8 te eindigen.