• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma houdt zijn Champions League-kansen gaaf

  Osvaldo (r) wordt gefeliciteerd na zijn fraai doelpunt.

  In de Serie A heeft Roma zijn tweede zege op rij geboekt. Een vroeg doelpunt van Osvaldo volstond voor de drie punten tegen Genoa: 1-0. Roma sluipt zo dichter bij de concurrentie en behoudt een kans op het derde Italiaanse Champions League-ticket.

  Genoa begon snedig, maar liep al na drie minuten op een tegentreffer. Rossi liet zich beetnemen door Osvaldo en de wederoptredende Roma-spits stak de bal fraai in de hoek. Het was voor Osvaldo, die de geblesseerde Totti verving, zijn eerste goal in drie maanden. Genoa liet zich niet kisten en kwam 20 minuten voor tijd bijna langszij, maar de lat hield Palacio van de gelijkmaker.

  Dankzij de zege maakt Roma wat achterstand goed op de concurrentie. Het staat zesde en telt nu vier punten minder dan stadsrivaal Lazio, dat de derde plek met bijhorend Champions League-ticket bezet.

  Zondag hebben Napoli en Udinese, de nummers 4 en 5, de punten gedeeld in een onderling duel. In Udine werd het 2-2.

  Pinzi opende na een halfuur de score en toen Di Natale er kort na de rust 2-0 van maakte, leek Udinese's broodje gebakken. Maar tien minuten voor het einde gaf Cavani (foto) de bezoekers weer hoop en nog eens vijf minuten later hield hij Udinese van een sprong naar plaats drie.

  Milan begaat geen misstap

  Koploper Milan boekte zaterdag een 0-2-zege bij Parma, dat 17e staat. Zlatan Ibrahimovic en Urby Emanuelson (foto) eisten de hoofdrol op.

  Milan heeft een waslijst aan geblesseerden, maar het boette niet in aan efficiëntie. Bij de eerste snedige aanval was het raak. Een schot van Emanuelson vloog tegen een Parma-arm en de ref gaf een strafschop. Ibrahimovic scoorde zijn 20e vanaf de stip.

  Even na de rust begon Emanuelson op z'n eigen helft aan een knappe rush. Hij zette verdedigers en de keeper te kijken en legde de 0-2-eindstand vast.

   

  Juventus blijft in titelrace

  Juventus heeft na vier gelijke spelen weer eens van de zege geproefd. En hoe. Fiorentina was niet meer dan een speelbal en incasseerde 5 doelpunten. Vucinic had al na een kwartier gescoord en toen Cerci halfweg de eerste helft rood kreeg, werd het een walk-over voor Juventus.

  Vidal, Marchisio, Pirlo en Padoin krikten hun eigen vertrouwen en dat van de ploeg nog op door de stand nog tot 0-5 aan te dikken. Juventus houdt zo Milan toch nog in het vizier.