• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen: "Ik kan mijn job niet half doen"

  Jacky Mathijssen hoopt snel op duidelijkheid over zijn toekomst op het Kiel.

  De prestatie van zijn team tegen Lokeren (2-2) stak Jacky Mathijssen een hart onder de riem. De coach vraagt snel duidelijkheid over zijn toekomst bij Beerschot. "Anders kan ik mijn verantwoordelijkheid niet nemen."

  Dat de groep nog achter hem stond, bewees volgens Mathijssen de prestatie van zondag. "Er zit een ongelooflijke kracht in deze groep. Zoals die vandaag speelde na weer een week van extrasportieve bekommernissen. Dat is om trots op te zijn."

  Mathijssen is ook trots op zijn thuisrapport. "Op 15 maanden heb ik op het Kiel maar één keer verloren. Dat is niet verkeerd", zegt hij in de kranten.

  Toch lijkt zijn toekomst op het Kiel onzeker, moest hij de voorbije week vaststellen na geruchten over gesprekken met Adrie Koster. "Ik kan begrip opbrengen dat de club met iemand anders praat, maar ik had het wel graag geweten. Ik ga niet flauw doen, het is triest als ze je daarmee confronteren."

  Mathijssen hoopt snel op duidelijkheid. "Dit is een periode waarin je beslissingen moet nemen, afspraken moet maken met spelers en soms niet altijd even leuke dingen moet zeggen."

  "En achter elke voetballer zit een mens. Ik kan alleen mijn verantwoordelijkheid nemen als ik weet of ik kan blijven. Als je daaraan twijfelt, moet je dat laten weten. Ik kan mijn job niet half doen. Dit soort beslissingen kan niet op zich laten wachten."

  Hij denkt er niet aan om zelf weg te gaan. "Daar zijn de kleedkamer en de mensen met wie ik 15 maanden werkte, me te dierbaar voor."

  Mathijssen was trouwens de enige van Beerschot die mocht spreken. Sterke man Patrick Vanoppen legde al de rest een spreekverbod op.