• home
 • video
 • pas verschenen

  Grandjean via BK naar EK: "Mooie comeback"

  Yoris Grandjean zwemt op het BK zijn snelste tijden in drie jaar.

  Yoris Grandjean heeft zijn doel bereikt op het BK zwemmen in Antwerpen: hij mag de 50 en 100 meter vrije slag zwemmen op het EK in Hongarije in mei. "En daar ga ik voor een olympisch ticket."

  Grandjean, die morgen 23 wordt, heeft drie magere jaren achter de rug. De grote zwembelofte beloofde de beste 100 meter uit de geschiedenis, maar die kwam er niet uit.

  Met 49"51 zwom hij wel de snelste tijd uit de reeksen, maar in de finale (49"94) liet hij zich verrassen door Emmanuel Vanluchene (49"80).

  De EK-limiet was 49"49. Het moest dus op de 50m gebeuren voor Grandjean. En daarin was hij met 22"42 oppermachtig. Omdat hij de limiet (22"54) haalde, mag hij op het EK ook de 100 m zwemmen.

  Grandjean is weer in betere doen, nadat hij een jaar geleden de Franse club in Antibes geruild heeft voor Marseille. Hij zwom in Antwerpen zijn snelste tijden in drie jaar.

  Zijn 22"42 op de 50 meter vrij is de tweede chrono uit de loopbaan van de Belgische recordhouder (22"13). "Dit is een mooie comeback. Ik heb weer dat goeie gevoel. Ik kan ook versnellen in de race", zegt hij in La Dernière Heure.

  "Op het EK in Debrecen zet ik alles op alles voor een olympisch ticket. Op de Franse kampioenschappen deze week hoop ik alvast nog wat tienden te winnen."