• home
 • video
 • pas verschenen

  Delorge: "Wat bezielde Wasilewski?"

  Peter Delorge: "Ik had even geen gevoel meer in mijn handen en benen. Dat was vies."

  De elleboog van Marcin Wasilewski in het gezicht van Peter Delorge zorgt voor verontwaardiging in de voetbalwereld. "Dit was er gewoon over", zegt Delorge zelf in de kranten. STVV vraagt een zware schorsing voor de Pool van Anderlecht.

  Het incident tussen Delorge en Wasilewski gebeurde een kwartier voor tijd bij een hoekschop voor Anderlecht. Delorge was een paar minuten buiten westen.

  "Toen ik op het veld bijkwam, voelde ik even niets meer in mijn armen en benen. Dat was heel vies. Gelukkig kwam dat gevoel snel weer terug."

  De STVV-aanvoerder kan zich de fase nog goed herinneren. "Ik zag dat Wasyl op me afstormde, puur en alleen om me een "doef" te verkopen. Gelukkig kon ik me nog net een beetje draaien, want anders was het misschien nog veel erger afgelopen."

  "Ik weet niet wat Wasilewski bezielde. Was hij gefrustreerd door de achterstand? Ik weet het niet. We hadden al wat getrokken en geduwd bij corners. Daar heb ik geen probleem mee, dat hoort bij voetbal. Maar dit... Nee sorry, dat is er gewoon over."

  Delorge onderging in het ziekenhuis een pak onderzoeken. "Maar op het eerste gezicht heb ik alleen maar een barst in mijn neus. Ik heb zelfs geen hoofdpijn. Ik voel me al bij al prima. Al is dat morgen misschien anders."

  Martens: "Zware schorsing voor Mike Tyson"

  Technisch directeur Jan-Pieter Martens van STVV was niet te spreken over de actie van de Pool van Anderlecht, toen hij de beelden onder ogen kreeg.

  "Voor de toekomst van mooi voetbal is het te hopen dat Wasilewski zwaar geschorst wordt. Minstens 8 matchen", zei Martens in Het Belang van Limburg. "Het is schandalig wat hij deed. Hij leek wel Mike Tyson."

  Ref Loeman: "Bondsparket kan straf geven"

  Scheidsrechter Sam Loeman floot bij de bewuste hoekschop voor een andere fout. "Ik heb de fase niet gezien en ook niet beoordeeld", zegt hij in de kranten.

  "Ik was dan ook verbaasd toen ik Delorge met bebloed gezicht zag liggen. Dat was even schrikken. Ik heb gehoord dat de beelden verschrikkelijk zijn. Ik vind het erg dat ik die slag niet zag."

  Omdat Loeman de fase niet zag, kan Wasilewski geschorst worden op basis van de tv-beelden. "Het bondsparket kan hem inderdaad nog een straf geven. Hoe zwaar? Die beslissing ligt niet meer bij mij."