• home
 • video
 • pas verschenen

  Degraen: "Het is al weken onvoldoende"

  Genk is nog niet zeker van deelname aan Play-off I en dat zorgt voor spanningen binnen de club.

  Racing Genk leed zondag een pijnlijke nederlaag in Westerlo en moet woensdag van Gent winnen om Play-off I te halen. "Het wordt erop of eronder", beseft algemeen directeur Dirk Degraen.

  Genk stond gisteren aan de rust 3-1 in het krijt bij Westerlo. Directeur Degraen ging daarop even poolshoogte nemen in de kleedkamer.

  "Dat getuigt niet echt van rust in de keet, dat besef ik", zegt Degraen aan Sporza. "Het was de eerste keer sinds ik hier ben dat het is gebeurd. Maar veel moet er niet achter gezocht worden, ik wou alleen maar de temperatuur eens gaan meten."

  "Welk gevoel bij mij overheerst? Het gevoel dat ik al enkele weken heb: dat het onvoldoende is. Uit deze groep moet je meer halen. Er is voldoende kwaliteit om makkelijk Play-off I te halen. Maar het lukt niet, om welke reden ook."

  Moet trainer Mario Been zich zorgen maken om zijn job? "Dat je in een kwartier drie goals slikt, ligt volgens mij niet aan de trainer. Ik kijk dus in eerste instantie niet naar de coach, maar naar de spelers", klinkt het bij Degraen. "Maar waar het precies aan ligt, dat zullen we de komende weken nog analyseren. "

  "Het wordt erop of eronder. Woensdag moeten we winnen tegen Gent, al wordt dat niet makkelijk met enkele blessures. Maar dat mag geen excuus zijn."

  Blessures baren Been zorgen

  Genk likt zijn wonden na de nederlaag op Westerlo. Niet alleen de 3-2 zindert na, ook de blessures kan Mario Been missen als kiespijn.

  Elyaniv Barda liep een spierletsel op en Fabien Camus een scheurtje in zijn buikspieren. Ze ontbreken woensdag. Anthony Vanden Borre is twijfelachtig met een enkelkneuzing. Torben Joneleit is wel selecteerbaar.