• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach O'Neill: "Mignolet hield ons recht"

  Mignolet is aan een sterk seizoen bezig bij Sunderland.

  Simon Mignolet was zaterdag opnieuw de held bij Sunderland. Door twee fenomenale reddingen in de slotfase speelt Sunderland een replay tegen Everton in de kwartfinale van de FA Cup. "Dit doet deugd", zegt Mignolet.

  Een week nadat hij een penalty stopte in de blessuretijd, was Mignolet dit weekend opnieuw de uitblinker in de kwartfinale van de FA-cup tegen Everton.

  "Ik kon nog net mijn hand tegen de bal van Heitinga zetten, en ik wist dat ik zo snel mogelijk terug recht moest kruipen om ook de rebound van Jelavic te kunnen stoppen. Ik ben ook nu belangrijk voor de ploeg en dat doet deugd."

  "Maar ik weet hoe snel het kan gaan in het voetbal. Als ik volgende week een fout maak, spreekt niemand nog over deze saves", zegt Mignolet in Het Belang van Limburg.

  Richt Sunderland zich nu volledig op de beker? "We blijven ons opladen voor de competitie, want we willen in de top tien blijven. Al spreekt het voor zich dat iedereen graag op Wembley wil spelen."

  Ook coach O'Neill was vol lof voor zijn doelman. "Ik zag de bal er in. Mijn complimenten voor Simon. Hij hield ons recht met die miraculeuze save."

  De replay tegen Everton wordt op 27 maart afgewerkt.