• home
 • video
 • pas verschenen

  Christoph Daum: "Anderlecht wordt kampioen"

  Christoph Daum: "Twee punten maakt geen verschil voor Anderlecht"

  De supporters van Club Brugge denken al weer aan de titel nu Club tot op 6 punten is genaderd van Anderlecht. Trainer Christoph Daum gelooft er niet in. "Er is niets veranderd." Peter Vandenbempt noemt de uitspraken van Daum "een rookgordijn".

  Anderlecht liet zondag bij STVV twee punten liggen en ziet Club Brugge tot op zes punten naderen. Met de halvering van de punten voor de play-offs zou Club op amper drie punten volgen.

  Mag Club nu weer dromen van de titel, was een van de vragen voor Daum op de persconferentie. "Wat? Anderlecht is al bijna kampioen. Er is niets veranderd, omdat ze twee punten verliezen."

  "Anderlecht is het beste team in de competitie. Zelfs als ze twee punten minder hebben, maakt dat geen verschil. Anderlecht is de ploeg die kampioen zal worden", zegt de trainer van Club.

  Vandenbempt: "Niemand gelooft Daum"

  Peter Vandenbempt hecht weinig geloof aan de uitspraken van Daum. "Ik denk wel dat er nog een strijd om de titel komt", zegt de radiocommentator van Sporza.

  "Het is opmerkelijk, maar niet onbegrijpelijk, dat Club probeert de druk af te houden, maar niemand gelooft Daum als die zegt dat Anderlecht kampioen wordt."

  "Dat is een rookgordijn, waar je zo doorheen kijkt. Iedereen weet dat Daum razend ambitieus is. Het is een verdienstelijke poging om Club in de underdogrol te duwen."

  "Ik vind dat Club in een comfortabele zetel aan de titelstrijd begint. De druk ligt in Anderlecht, daar is het van moeten. Na een turbulent seizoen met hoogtes en laagtes zit Club in kansrijke positie. Dat kan Club een boost geven. Als Club geen kampioen wordt, dan zal niemand Club met de vinger wijzen."

  "Club speelt nog niet op kampioenenniveau, maar het heeft onder Daum wel een vorm van efficiëntie gevonden. Bij Anderlecht zal de nervositeit toenemen, al vind ik Anderlecht nog altijd de beste ploeg. Anderlecht stond er altijd in de toppers."