• home
 • video
 • pas verschenen

  Carl Hoefkens: "Gele kaart was met opzet"

  Carl Hoefkens: "Ik heb niemand pijn gedaan."

  Carl Hoefkens kreeg tegen Cercle Brugge zijn vijfde gele kaart en hij is geschorst voor de wedstrijd in Lierse. Erg vond de kapitein van Club dat niet, integendeel. "Ik zei tegen de ref dat hij beter geel gaf, want ik zou nog 2 minuten blijven staan."

  Carl Hoefkens kreeg de gele kaart, omdat hij tijd probeerde te winnen bij een inworp. Dat gebeurde wel heel opzichtig. Hoefkens mist de slotmatch tegen Lierse, maar nu hangt hem geen schorsing meer boven het hoofd tijdens de play-offs.

  "Ik heb de gele kaart met opzet gepakt. Het zou hypocriet zijn om het tegendeel te beweren", zegt de aanvoerder van Club Brugge.

  "Ik heb gewoon getreuzeld bij een inworp. Ik zei nog tegen de ref dat hij me beter geel gaf, want anders zou ik nog twee minuten blijven staan."

  "Er staat nergens in het reglement dat je niet met opzet geel mag pakken. Ik heb toch niemand pijn gedaan en onsportief is het ook niet. Als er iemand daar problemen mee heeft, moeten ze maar de reglementen veranderen."

  Naast Hoefkens kreeg ook Victor Vazquez zijn vijfde gele kaart. De Spanjaard ontkende met klem dat hij dat opzettelijk had gedaan. "Ik wist wel dat ik dicht bij een schorsing stond", zegt de Spanjaard.