• home
 • video
 • pas verschenen

  "Muamba heeft al weer kunnen spreken"

  Fabrice Muamba zakte zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Tottenham in elkaar.

  Het gaat lichtjes beter met Fabrice Muamba, de speler van Bolton die zaterdag een hartaanval kreeg op het veld. Muamba toont volgens het ziekenhuis "kleine tekenen van verbetering" en zou al even gesproken hebben.

  De 23-jarige Muamba werd tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham getroffen door een hartstilstand. Hij werd op het veld minutenlang gereanimeerd. De scheidsrechter besliste om de wedstrijd meteen te staken.

  Vanmiddag meldde het Londense Chest Hospital dat zijn toestand "stabiel, maar kritiek" was. Wat later voegde het eraan toe dat Muamba "lichte tekenen van verbetering vertoont en zijn armen en benen al heeft kunnen bewegen". De speler kan zelfstandig ademen en beantwoordt vragen van zijn familieleden.

  Volgens een vriend heeft de voetballer nu ook al kunnen spreken. "Hij heeft enkele woordjes in het Frans en Engels kunnen zeggen. Dat is toch al beter dan niks", zei de vriend.

  Muamba blijft wel nog een tijd onder strikte voorwaarden in het Chest Hospital.