• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Het had mooi kunnen zijn"

  Van Avermaet: "Ik put veel vertrouwen voor wat komen gaat."

  Greg Van Avermaet maakte zich klaar om te spurten voor de vierde plaats in Sanremo, toen hij viel. Weg dichte ereplaats. "Maar ik put hier veel vertrouwen uit voor wat komen gaat." Hij gaat met zijn rib wel onder de scanner.

  Van Avermaet zat in de laatste kilometer Gerrans, Cancellara en Nibali op de hielen, toen het misging. "De koers was 300 km. Dan is het spijtig om in de laatste 200 m te vallen, zeker zo dicht bij een ereplaats", zei de BMC-Belg aan Sporza.

  "Ik voelde me heel goed. Op 300m van de streep reed Ballan me voorbij. Ik wou zijn wiel volgen, toen Trentin voor mij viel. Hem ontwijken ging niet meer."

  "Ik zat in de Poggio-afdaling bij Freire en drie van zijn ploegmaats. Ik dacht dat we nog kans maakten. Maar Cancellara verdedigde vooraan zijn tweede of derde plaats en deed ons dood."

  Van Avermaet baalt om de gemiste spurtkans. "Het had een mooie start kunnen zijn van mijn klassieke seizoen. Nu heb ik met dezelfde prestatie niets. Maar ik put hier veel vertrouwen uit. De conditie en de benen zijn goed om er iets moois van te maken."

  "Maandag een scan van mijn rib"

  Van Avermaet sukkelde al dagen met zijn hiel. Bij zijn val blesseerde hij ook zijn rib. "Aan de aankomst deed mijn rib redelijk veel pijn en kon ik moeilijk ademen. Ik laat maandag een scan nemen en hoop dat ik niet te veel last zal hebben in de komende koersen. Mijn rib doet nu meer pijn dan mijn hiel, dus ik hoop dat ik die blessure snel volledig kan vergeten."