• home
 • video
 • pas verschenen

  Kilmarnock wint Ligabeker dankzij Van Tornhout

  Dieter Van Tornhout is een jeugdproduct van Club Brugge.

  Kilmarnock heeft in Schotland de Ligabeker gewonnen. Het klopte in de finale favoriet Celtic met een late goal: 1-0. De heldenrol was weggelegd voor onze landgenoot Dieter Van Tornhout.

  Dieter Van Tornhout viel na 73 minuten in en scoorde in de 86e minuut met een kopbal de enige goal van de wedstrijd. Het is voor de voormalige speler van Club Brugge zijn eerste goal voor Kilmarnock, waar hij sinds januari speelt.

  Kilmarnock wint voor het eerst de Ligabeker en viert zijn eerste trofee sinds de Schotse beker van 1997. Voor Celtic komt een einde aan de droom om dit seizoen de "treble" te winnen.

  Van Tornhout genoot met volle teugen van zijn heldenrol voor Kilmarnock. "Natuurlijk geeft dit een fantastisch gevoel", zegt de Belg aan BBC. "Maar het draait vandaag niet alleen om mij, we hebben het met de hele groep gedaan."

  "Als je de winning goal maakt, dan staat dat mooi op je palmares. Ik draag mijn goal op aan onze supporters. Bovendien is het mijn verjaardag, ik had mezelf geen mooier cadeau kunnen geven."