• home
 • video
 • pas verschenen

  Ian Thorpe faalt in zijn olympische missie

  "De honger is er nog altijd", zegt Thorpe, ondanks zijn mislukking.

  Ian Thorpe zal er niet bij zijn op de Spelen in Londen. De vijfvoudige olympische kampioen slaagde er niet in zich te plaatsen op de Australische zwemtrials. "Maar ik heb geen spijt van mijn comeback", zegt hij.

  Vrijdag had Thorpe al gefaald op de 200m vrije slag, maar de afgang op de 100m vrije slag was nog groter. Thorpe overleefde niet eens de reeksen. Zijn 50"35 was slechts de 21e tijd van alle deelnemers.

  Zo komt er een einde aan de olympische droom van Thorpe. Hij nam een paar maanden geleden na enkele jaren afwezigheid de draad weer op, maar hij liet nooit flitsen zien van de klasse en het talent die hem rond de eeuwwisseling vijf olympische titels opleverden.

  "Ik heb er geen spijt van dat ik het geprobeerd heb", zegt de 29-jarige Thorpe. "Ik ben teruggekeerd omdat ik de competitie miste. Die honger is er nu nog altijd. Ik wil nog altijd zwemmen."