• home
 • video
 • pas verschenen

  City-coach Mancini ziet Hazard uitblinken

  De inbreng van Eden Hazard was niet gering in de zege tegen Valenciennes.

  In de Ligue 1 is Rijsel een beetje dichter bij PSG en Montpellier geslopen na een 4-0-overwinning tegen Valenciennes. Eden Hazard was dé man bij Rijsel. En net nu Manchester City-coach Roberto Mancini in de tribune zat.

  Hazard opende na 20 minuten de score, na een mooie combinatie. Het was zijn 12e doelpunt van het seizoen. Daarna hield Valenciennes even stand, maar na een uur brak de weerstand toch, met een owngoal van Angoua.

  Chedjou en De Melo gaven de overwinning nog meer glans, allebei na een corner van Hazard. Die kreeg even later een applauswissel.

  In het publiek zat ook Manchester City-coach Roberto Mancini (foto). "Ik wist dat Mancini er was", zegt Hazard. "Onze coach had het me verteld. Maar ik heb er niet aan gedacht."

  "Ik doe altijd mijn best en daarna zien we wel. Dit seizoen focus ik me volledig op Rijsel. En dat Alex Ferguson of Roberto Mancini er zijn, daar ben ik niet mee bezig."

  Tijdens de vorige wedstrijd van Rijsel, in Lyon (2-0) zat Manchester United-coach Alex Ferguson in de tribune. Hazard speelde toen onopvallend.

  Zaterdag ontsnapte PSG met de 2-2 in de toegevoegde tijd aan een nederlaag. Montpellier miste de kans om over PSG te springen. De seizoensrevelatie verloor zelf met 1-0 bij Nancy.