• home
 • video
 • pas verschenen

  "Twee Brugse teams in Play-off I zou mooi zijn"

  Club Brugge won de derby in de heenronde met 1-0.

  Cercle Brugge-Club Brugge is de blikvanger van de voorlaatste speeldag. Cercle heeft punten nodig, "maar wij geven geen cadeaus", zegt Club-coach Christoph Daum. "De derby is ondergeschikt aan ons échte doel: Play-off I halen", zegt zijn collega Bob Peeters.

  "Twee Brugse ploegen in de play-offs zou mooi zijn", is Club-coach Christoph Daum (foto) lief voor zijn tegenstander. "Veel mensen in de stad vragen me om Cercle te laten winnen, maar er kan geen sprake zijn van een compromis. We kunnen onze buren geen cadeau geven."

  "De heenmatch was mijn eerste match voor Club. Ik zag twee evenwaardige teams: Club miste vertrouwen en Cercle was goed. Maar uiteindelijk won Club toch."

  Cercle Brugge kan Play-off I al ruiken, maar de laatste loodjes wegen zwaar. "We hebben twee aartsmoeilijke opdrachten: eerst Club en dan naar Lokeren. Maar we hebben ons lot nog in eigen handen."

  "Onze ambitie is duidelijk;: Play-off I halen", zegt coach Bob Peeters in de kranten. "De derby winnen is ondergeschikt aan die ambitie. Als we in Play-off I geraken, hebben we nog twee keer een derby, met nog meer prestige. We hebben nog 1 of 3 punten nodig, maar misschien volstaan 0 punten wel."

  "Het zal ook afhangen hoe goed onze tegenstanders zullen zijn. Onder Daum haalde Club goeie uitslagen, al was het niet altijd met oogstrelend voetbal."