• home
 • video
 • pas verschenen

  "Komende 24 uur cruciaal voor Muamba"

  Boyata is een ploegmaat van Muamba bij Bolton.

  Fabrice Muamba vecht nog steeds voor zijn leven, nadat hij zaterdag op het veld werd gereanimeerd na een hartstilstand. Tottenham-spits Rafael van der Vaart stond op het veld, toen de Bolton-middenvelder in elkaar zakte. De Nederlander is geschokt.

  Bolton-coach Owen Coyle ging met Muamba mee naar het ziekenhuis. "Fabrice is er heel erg aan toe. De volgende 24 uur worden cruciaal", zegt hij.

  Bolton deelde zondagochtend in een communiqué mee dat Muamba een hartstilstand heeft gehad. "Hij werd lang gereanimeerd op het veld én op weg naar het London Chest Hospital, waar zijn hart uiteindelijk weer begon te werken."

  Alle spelers verlieten geschokt het veld, ook Rafael van der Vaart. "Zoiets maakte ik nog nooit mee. Dit vergeet je nooit. Mijn benen begonnen te trillen en ik kreeg koude rillingen", zei hij aan de Nederlandse radio.

  "Het publiek werd muisstil. De Bolton-spelers schreeuwden Muamba's naam en begonnen te bidden. In de kleedkamer zaten we vol ongeloof een uur voor ons uit te staren. Het was echt een schok."

  Aston Villa-Bolton van dinsdag uitgesteld

  De competitiewestrijd van dinsdag bij Aston Villa gaat niet door. Bolton heeft de Premier League gevraagd om de match uit te stellen. De Engelse liga ging daar meteen op in.