• home
 • video
 • pas verschenen

  "Boonen moest na top Poggio bij eerste 5 zitten"

  Lefevere en Sergeant waren te gast in De zevende dag.

  De Belgische managers Marc Sergeant en Patrick Lefevere waren te gast in De zevende dag. Ze blikten terug op Milaan-Sanremo en keken ook al vooruit naar de voorjaarsklassiekers die er nu aankomen. Beiden beschouwen Milaan-Sanremo als een gemiste kans.

  Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol hadden gisteren geen renner vooraan. Ze beschouwen La Primavera dan ook als een gemiste kans.

  "Greipel kon vlot mee, maar misschien hadden we twee renners te weinig mee. Greipel en Vanendert werden opgehouden door de val met Gilbert, anders waren ze mee. Met Greipel hadden we kans op winst in een grote klassieker, dit was dus een gemiste kans", zegt Sergeant.

  "Tom was nooit zo goed in Milaan-Sanremo. Hij had pech dat hij achter de val met Boeckmans zat, maar in de afdaling van de Poggio moet je gewoon bij de eerste vijf zitten", zegt Lefevere. "Tom zat misschien te veel vooraan. Dan zit je te veel in de wind."

  Had Boonen niet moeten meegaan met Nibali op de Poggio? "Er was twijfel om mee te gaan. Maar Tom is een sprinter. Als sprinter heb je maar één pijl en als je die afschiet is hij weg."

  Lefevere over de Ronde: "Als ploeg zijn we goed gewapend"

  De twee ploegleiders blikken ook vooruit naar de komende voorjaarsklassiekers. Sergeant mist met Roelandts zijn kopman voor de komende koersen.

  "Door het ontbreken van Roelandts is een deel van de ploeg ontwricht. Ons probleem is dat we niemand hebben om dat gat op te vullen", zegt Sergeant. "Voor Gent-Wevelgem hebben we Greipel, maar in de andere koersen zullen we moeten anticiperen op de finale."

  Voor Patrick Lefevere is het al drie jaar geleden dat hij de Ronde nog eens won. "Het is drie jaar geleden en daar word je op afgerekend. Maar we zullen het proberen. Met Maes, Trentin, Boonen en Chavanel, is onze ploeg alvast goed gewapend.