• home
 • video
 • pas verschenen

  Menen grijpt knokkend naast Europese finale

  Menen is er niet in geslaagd om de finale van de Challenge Cup te halen. Het verloor na de heen- ook de terugmatch tegen Czestochowa. 1-3 werd het na een spannende wedstrijd.

  Menen begon erg sterk voor eigen volk en pakte de eerste set met 23-19. De thuisploeg was aanvallend sterk en liep 16-12 uit in de tweede set, maar dan keerde het tij.

  De Polen straften te veel fouten af en wonnen set twee met 22-25. In de derde set was Menen van bij de start op achtervolgen aangewezen. Het draaide via een sterke Ward Coucke nog even de rollen om, maar strandde toch met 19-25.

  In de vierde set had Menen een setbal bij 24-23, maar Czestochowa werkte die weg en benutte zijn eerst set- en matchbal wel: 24-26. Het speelt de finale tegen zijn landgenoten van Warschau, die het Roemeense Constanta wipten.

  "Tweede set was kantelpunt"

  • Ward Coucke: "Ik hou hier een tweeledig gevoel aan over. Het is knap dat we zo ver raakten, maar we beseffen dat de finale er toch inzat. We hadden een grote voorsprong in de tweede set en we verliezen die nog. Dat was toch een kantelpunt. Ook in de vierde set hadden we nog een setpunt. En als we dat afmaken, weet je natuurlijk nooit. We hebben degelijk gespeeld, maar om te winnen moesten we super zijn. We gaven alles, maar waren net niet goed genoeg."
  • Alain Dardenne (coach Menen): "Het zat er zeker in, maar we verliezen op het einde van de tweede set. Toen maakten we te veel fouten. Zij hadden meer ervaren spelers die er stonden op de beslissende momenten."