• home
  • video
  • pas verschenen

    Hockeysters beginnen goed aan OS-kwalificatie

    Als de Belgische vrouwen (archief) het toernooi in Kontich winnen, mogen ze naar Londen.

    De nationale vrouwenhockeyploeg heeft in zijn eerste match op het olympische kwalificatietoernooi in Kontich Rusland met 4-0 geklopt. Gierts zorgde voor 1-0 op slag van rust, nadien scoorden ook Sinia, De Groof en Boon.

    Bondscoach Pascal Kina is blij dat zijn meisjes de eerste horde succesvol hebben genomen. "De eerste wedstrijd op zo'n toernooi is altijd lastig. We wisten dat het een gesloten match zou worden, want Rusland is een redelijk gevaarlijke en onvoorspelbare tegenstander. In de tweede helft kwamen we beter voor de bak dan voor de rust. We speelden beter via de flanken en de doelpunten vielen makkelijker."