• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolton-speler zijgt neer in FA Cup-wedstrijd

  Bolton-voetballer Fabrice Muamba is tijdens de FA Cup-wedstrijd Tottenham-Bolton in elkaar gestort. Zonder een bal in de buurt viel de 23-jarige kort voor rust neer op het veld. Hij werd gereanmineerd en ligt nu nog steeds in levensgevaar op de intensive care.

  Even voor de rust viel Muamba, zonder een bal in de buurt, op het gras. De ernst was snel duidelijk. De artsen beademden de Congolese Engelsman en haalden de defibrillator boven.

  Hij werd tien minuten op het veld verzorgd en dan afgevoerd. Volgens een journalist ademde hij niet toen hij door de tunnel gedragen werd.

  Scheidsrechter Howard Webb stuurde de aangeslagen spelers, onder wie onze landgenoot Boyata, de kleedkamer in en zette de match stop. Op dat moment stond het 1-1.

  Om 23u gaf Bolton mee dat de gezondheidstoestand van Muamba nog steeds "kritiek" is. Hij ligt in het ziekenhuis op de dienst intensive care.

  Veel voetballers uit de Premier League betuigen hun steun via Twitter. Zo ook Vincent Kompany: "Ik ben geschokt! Ik hoop snel op goed nieuws uit het Bolton-kamp. Come on Fabrice Muamba!! Too young to die man!! Ik hoop dat deze nachtmerrie snel over zal zijn en Muamba volledig herstelt."

  Kwartfinales in FA Cup

  • Zaterdag:
   Everton - Sunderland 1-1
   12' Bardsley 0-1, 23' Cahill 1-1
   Bij Sunderland stond Mignolet in doel, Fellaini (E) speelde ook 90 minuten.
   Tottenham - Bolton gestaakt