• home
 • video
 • pas verschenen

  Beregoede Boonen: "Het is voorbij in 1 seconde"

  Tom Boonen: "Ik had hier nog nooit zo'n goede benen, maar liet me wegdrummen op de Poggio."

  Tom Boonen en Philippe Gilbert reden in beeld in deze Milaan-Sanremo, maar kwamen er in de finale toch niet aan te pas. Vooral Boonen toonde zich, maar hij was pas 22e als beste Belg. "Ik liet me wegdrummen op de Poggio." Philippe Gilbert viel: "Jammer, maar dat hoort erbij."

  Boonen baalde als een stekker. Hij besefte dat er veel meer inzat. Zijn team Omega Pharma-Quick Step werkte heel de dag hard. Het plan om Cavendish overboord te gooien lukte, maar de afwerking kwam er niet.

  Boonen zat 290 kilometer lang steeds vooraan bij de favorieten. "Ik had hier nog nooit zulke goeie benen", zei hij aan Sporza.

  "Ik liet me wat wegdrummen aan de top van de Poggio en zat daar 15e. Dat was nog geen reden voor paniek, maar toen Boeckmans in de afdaling viel, scheurde de groep en was de koers verloren. Het was in een seconde tijd voorbij."

  "Conditioneel zit alles wel snor bij me. Ik heb goeie benen, maar ja, daar koop ik niks mee. Het is uiteindelijk simpel: wil je winnen, moet je bij de eerste vijf op de top van de Poggio zitten."

  Gilbert: "Veel beter dan verwacht"

  Philippe Gilbert werd door zijn BMC-maats naar voren gebracht aan de voet van de Cipressa. Maar hij viel in de afdaling. "Iemand van FdJ nam heel wat risico, viel en ik kon die niet meer ontwijken."

  "Ik belandde op mijn rug en verloor veel tijd. Ik wist toen al dat het onmogelijk zou zijn om nog terug te keren."

  "Er wordt veel gezegd over mijn conditie, maar ik bleef altijd rustig. En vandaag was ik al veel beter dan verwacht. Het is spijtig dat ik viel, maar dat is een onderdeel van deze sport."

  Boeckmans: "Had kunnen meedoen in spurt"

  Kris Boeckmans had het voorspeld en hij hield woord. Diep in de finale zat hij nog mee vooraan. De Belg van Vacansoleil ging vlot mee over de Poggio, maar hij viel in de afdaling. 

  "Ik was super. Op de Poggio kon ik makkelijk volgen. Toen wist ik dat ik een kans had in de spurt. Tot mijn achterwiel wegslipte in een van de scherpe bochten en tegen de grond ging." Meteen was ook Boonen zijn winstkansen kwijt.