• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische rugbyers pakken promotie in Duitsland

  De Belgen zetten alles nog recht in de tweede helft. Bij de rust was het 22-9.

  De Belgische nationale rugbyploeg heeft de promotie naar divisie 1A beet. Op de voorlaatste speeldag in de divisie 1B won ze nipt in Duitsland: 29-30. Bij de rust was het nog 22-9.

  De mannen van bondscoach Richard McClintock konden in de tweede helft de scheve situatie nog rechtzetten. België, dat 25e staat op de wereldranking, haalde het nog met een puntje verschil.

  België leidt in divisie 1B met 35 punten en kan mathematisch niet meer bijgehaald worden door Polen. Op 7 april kan België-Polen een feestdag worden voor het Belgische rugby.

  In de divisie 1A hebben de Zwarte Duivels de kans om een ticket voor het WK 2015 te pakken.

  Reacties uit het Belgische kamp:

  Dirk Van De Voorde (preses rugbybond)

  "De Duitsers boden duchtig weerstand. Ze namen enkele keren prima onze aanval over en scoorden voor de rust verdiend enkele try's. Onze coach vroeg om geduldig te blijven en de Duitsers in de fout te lokken. Dat lukte veel beter na de rust. We gebruikten onze kracht in de scrum goed. Deze promotie betekent heel veel. We willen ook niet meteen opnieuw zakken, wat anderen vaak overkwam de voorbije jaren. Over een paar jaar kunnen we op het WK mikken."

  Dirk Haghedooren (speler)

  "Ik ben heel opgelucht, want we stonden zo veel achter bij de rust. We speelden het uiteindelijk heel tactisch uit. Dit is een ongelooflijke stap naar boven."