• home
 • video
 • pas verschenen

  Arbitman: "De slechte sfeer is weg bij Westerlo"

  Arbitman is eindelijk verlost van zijn knieblessure.

  Na een 0 op 18 heeft Westerlo een zege nodig om het moreel op te krikken. In de degradatiestrijd kan coach Jan Ceulemans opnieuw rekenen op Shlomi Arbitman. "Ik heb er goeie hoop op dat ik weer de oude word", zegt de Israëliër.

  Met vier doelpunten is Shlomi Arbitman nog steeds de topschutter van Westerlo. De Israëlische spits wil de Kempense club nu mee aan het behoud helpen. "Na 3,5 maand blessureleed hoop ik zondag tegen Genk te spelen", zegt Arbitman in Gazet van Antwerpen.

  "Mijn knie is helemaal hersteld, ik heb er goeie hoop op dat ik weer helemaal de oude word. Drie maanden is erg lang, ik sta te popelen om weer te voetballen. De trainer heeft me deze week zelfs moeten intomen."

  Naast Arbitman zijn ook enkele andere spelers opnieuw beschikbaar. "De terugkeer van Corstjens, De Petter, Dekelver, Delen, Sidibe en Vanaudenaerde geeft een boost. De slechte sfeer is weg, er is weer  positivisme. Het afzien heeft lang genoeg geduurd."

  "We zijn erop gebrand om in de laatste twee competitieduels tegen Racing Genk en Bergen zes op zes te pakken, zodat we nog over STVV naar de vijftiende plaats kunnen springen."

  Been: "Ik houd niet van rekenen"

  Voor Westerlo's tegenstander Genk staat ook nog veel op het spel. De kampioen is nog niet zeker van een PO I-ticket. Coach Mario Been verwacht een klinkende prestatie en geen belabberde start, zoals op KVK twee weken geleden.

  "We hebben alles in eigen handen twee matchen voor het einde. Ik houd niet van rekenen, dus telt voor mij maar één ding en dat is winnen op Westerlo, zodat we zo snel mogelijk zeker zijn van die PO I."

  "Het is een gevecht om er te geraken, maar ik verwacht van mijn spelers dat ze PO I willen halen. Dat moeten ze op het veld vertalen in een stukje arbeid"