• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer twijfelt aan Fed Cup-deelname

  Yanina Wickmayer (l) heeft weinig zin om met Ann Devries (r) en co naar Japan te gaan.

  Yanina Wickmayer overweegt om volgende maand niet mee te reizen naar Japan. "Ik moet ook een beetje aan mezelf denken", zegt de Belgische tennisster, die liever punten voor de WTA-ranking wil gaan sprokkelen in Stuttgart.

  Het is nog niet zeker, maar Yanina Wickmayer speelt wel met het idee om het Fed Cup-duel tegen Japan, op 21 en 22 april, van haar programma te schrappen. Ze heeft daarvoor een aantal redenen.

  "Er wordt op een harde ondergrond gespeeld en ik moet mijn rug sparen", zegt Wickmayer aan de website 7sur7.be. "Ik moet ook oppassen dat ik me niet te veel vermoei, dus het is niet echt opportuun om 15 uur te gaan vliegen."

  "Ik ga met mijn team overleggen om te kijken of ik de voorkeur geef aan het toernooi van Stuttgart. Ik moet ook wat aan mezelf denken, aan mijn eigen carrière. Door mijn nederlaag in de eerste ronde van Indian Wells zak ik immers wat weg op de ranglijst."

  Ook Kim Clijsters doet wellicht niet mee aan de barrages voor de Wereldgroep. Dat zou betekenen dat kapitein Ann Devries met Kirsten Flipkens en wat youngsters naar Japan moet trekken.