• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische Spelen zijn ver weg voor Ian Thorpe

  Thorpe: "Ik dacht dat ik sneller kon. Veel sneller."

  Ian Thorpe heeft op de Australische trials geen ticket voor Londen kunnen afdwingen op de 200 meter vrije slag. "Ik dacht dat ik sneller kon", sprak een beteuterde Thorpe. Komend weekend heeft hij nog een laatste kans op de 100 meter vrije slag.

  Vijfvoudig olympisch kampioen Thorpe had sinds zijn comeback geen indruk gemaakt. Op de trials flakkerde de hoop toch op in de reeksen. Thorpe zwom vlot naar de halve finales, maar daarin ging het mis. Zijn 1'49"91 was trager dan in de reeksen, de 12e tijd pas op 16 zwemmers.

  Thorpe reageerde dan ook ontgoocheld. "Dit is een enorme deceptie. Ik dacht dat ik sneller kon. Veel sneller." Toch is het kalf nog niet helemaal verdronken voor de 29-jarige Australiër. Thorpe kan zich komend weekend nog plaatsen op de 100 meter vrije slag.