• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan-Barcelona is topper in CL-kwartfinales

  In Nyon, Zwitserland, is geloot voor de eindfase van de Champions League. Milan-Barcelona is de aantrekkelijkste affiche in de kwartfinales. APOEL werd aan Real Madrid gekoppeld. Milan: "We moeten in onszelf geloven."

  Nyon ligt niet zo ver van Sierre, waar dinsdag 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven kwamen in een dramatisch busongeluk. De UEFA betuigde voor de loting zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ook Barcelona-speler Eric Abidal, die een levertransplantatie moet ondergaan, werd veel sterkte gewenst.

  Daarna was het de beurt aan Duitse legende Paul Breitner (een boegbeeld van Bayern München in de jaren 70) om de balletjes uit de bokaal te vissen. CL-verrassing APOEL kwam als eerste uit de bus. De Cyprioten werden gekoppeld aan het machtige Real Madrid.

  Bayern, gastheer van de finale op 19 mei, ontmoet in de kwartfinales Marseille. Voor verdediger Daniel Van Buyten wordt dat een weerzien met zijn ex-team. Ook Ribéry maakte een poosje het mooie weer bij Marseille.

  Axel Witsel en Benfica geven Chelsea partij in de derde kwartfinale. Witsel zal bij de Londense club geen Belg tegenkomen, want Romelu Lukaku is niet speelgerechtigd in de Champions League.

  Maar de mooiste affiche in de kwartfinales is ongetwijfeld Milan-Barcelona. In de groepsfase stonden de twee giganten ook al tegenover elkaar en dat leverde twee keer spektakel op. In Barcelona werd het 2-2 en in Milaan ging Barça met de zege lopen: 2-3.

  Milan-coach Allegri beseft dat zijn team voor een moeilijke opdracht staat, maar toch blijft hij in de kwalificatie geloven. "Barcelona is het sterkste team ter wereld. Maar we zullen een goed resultaat neerzetten."

  "We zijn gegroeid sinds onze vorige confrontatie. Wij speelden twee keer een goeie match, ook al verloren we op eigen veld. We moeten in onszelf geloven en het van de positieve kant bekijken. Als we winnen, hebben we een grote kans om de finale te halen."

  De terugwedstrijden zijn een week later.

  De terugwedstrijden zijn een week later.