• home
 • video
 • pas verschenen

  Chicchi pakt tweede zege in drie dagen

  Chicchi toont opnieuw zijn snelle benen (archieffoto).

  Francesco Chicchi is op dreef. De Italiaan van Omega Pharma-Quick Step heeft twee dagen na Nokere Koerse ook de Handzame Classic (1.1) gewonnen. Chicchi was in de spurt sneller dan Marcel Kittel en Adam Blythe.

  De tactiek van de ploeg klopte: Iljo Keisse schoof mee in de vlucht van de dag, die uit vijftien renners bestond.

  Veel voorsprong kregen de vijftien niet en de kopgroep verbrokkelde. Op vijf kilometer van de streep kon de voorbereiding op de massaspurt beginnen.

  De Pool Kwiatkowski had geen zin in een spurt en probeerde in de laatste kilometer nog wat, maar op 400 meter van de finish werd hij ingerekend. En Chicchi maakte het werk van zijn treintje af.

  Reacties

  • Francesco Chicchi (winnaar): "Het leek misschien een makkelijke zege, maar dat was het niet. Ons plannetje klopte wel. Toen Kwiatkowski gegrepen werd, ging Van Keirsbulck vol door. De andere sprinters moesten werken en ik kon in het wiel van Fenn meeglippen. Op 200 meter van de finish kwam ik uit zijn wiel." Chicchi is er niet bij in Milaan-Sanremo. "Een beslissing van de ploeg. En als die tevreden is, ben ik dat ook."
    
  • Marcel Kittel (tweede): "Tweede is de meest ondankbare plaats, zeker voor een spurter in een massaspurt. De mannen van Chicchi speelden het heel goed. Ik moest anticiperen en ging op 300 meter van de finish aan. Veel te vroeg, ja, want Chicchi kwam me voorbijgestoven."