• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Niet naar concurrentie kijken"

  Toby Alderweireld (r) en Jan Vertonghen vierden vorig jaar de 30e titel van hun club Ajax.

  Na een reeks van vijf overwinningen spreekt Ajax weer helemaal mee in het Nederlandse titeldebat. Rode Duivel Toby Alderweireld schat de kansen van de Amsterdamse club hoog in. "Als we vanaf nu zelf alles winnen, mag je ervan uitgaan dat we opnieuw kampioen worden", vertelt hij.

  Terwijl titelconcurrenten AZ, Twente en PSV Europees speelden, genoot Toby Alderweireld met Ajax van een vrije donderdagavond. "Ik heb bewust geen voetbal gekeken", zegt de verdediger.

  "De blik op iets anders is ook wel eens goed. Ik wil een optimaal voordeel halen uit zo'n week zonder Europees voetbal. Iedereen is nu in ieder geval fris en gefocust op ADO."

  "Naar onze concurrenten kijken heeft weinig zin. Als we vanaf nu zelf alles winnen, mag je ervan uitgaan dat we opnieuw kampioen worden. Maar dat zal natuurlijk niet eenvoudig worden."

  "Ervaring van De Boer en Stam is leerrijk"

  De week zonder Europees voetbal gaf Toby Alderweireld ook de gelegenheid om een aantal details bij te schaven. De Belg kreeg individuele training van Jaap Stam, voormalig verdediger van Ajax, PSV en Manchester United.

  "Het was de eerste keer dat ik alleen met hem werkte. Natuurlijk werk ik al elke dag samen met een ex-topverdediger als onze coach (Frank de Boer, red). Maar Stam belicht weer net andere dingen."

  "De Boer is meer met het team bezig en was ook gewoon een ander type: meester in de opbouw. Stam was vooral verdedigend erg sterk. Al die ervaring is heel leerrijk voor mij", zegt Alderweireld.