• home
 • video
 • pas verschenen

  "Standard moet heel snel weer in het zadel"

  Riga: "In het voetbal telt alleen de volgende match."

  Na de uppercut in Hannover rest Standard alleen nog de competitie. De Luikenaars zijn nog niet zeker van PO I en zondag komt OHL naar Sclessin. Trainer José Riga trekt aan de alarmbel, terwijl Laurent Ciman vindt dat hij een zondebok is.

  Standard heeft zijn schaapjes in eigen land nog niet op het droge. Zondag is een zege tegen OHL noodzakelijk om Play-off I binnen handbereik te houden.

  "Europa is een afgesloten hoofdstuk. Nu rest ons alleen nog de competitie. We mogen ons niet verstoppen", zegt Standard-coach José Riga. "We moeten voor de spiegel staan en onszelf in twijfel  trekken."

  "We zijn van ons paard gevallen, maar we moeten razendsnel weer in het zadel. Reken maar op mij om er de komende weken het beste van te maken met de groep. In het voetbal telt alleen de volgende match."

  Ciman: "Oké, ik was niet goed. Maar niemand was goed"

  In Hannover speelde Laurent Ciman een ongelukkige wedstrijd, die bovendien amper 24 minuten duurde. Riga haalde zijn verdediger snel naar de kant. "Ik ben de zondebok", zegt Ciman in La Dernière Heure.

  "Ik begrijp niet waarom ik eraf moest. Ik voel mij ontzettend gefrustreerd. Ik was niet de enige die er niet stond in het begin van de match. Oké, ik speelde niet goed. Maar niemand speelde goed."

  Een uitleg heeft Ciman niet gevraagd. "Dat doe ik later, want meteen na de match kun je alleen maar dingen zeggen waar je later spijt van krijgt. Zondag moeten we deze nederlaag uitwissen."