• home
 • video
 • pas verschenen

  "De antipasto is verorberd, nu volgt de spaghetti"

  Lefevere: "Milaan-Sanremo is ook een beetje een loterij."

  Patrick Lefevere zou de helft van de zeges die Omega Pharma-Quick Step al behaalde willen inruilen voor een klassieke zege. Bijvoorbeeld nu zaterdag al in Milaan-Sanremo. "Boonen is vaak goed in Sanremo, al blijft het toch een beetje een loterij."

  Het kon de voorbije maanden niet op bij Omega Pharma-Quick Step. De ene zege volgde de andere op, met afgelopen woensdag Nokere Koerse als laatste in een rij van 17. Is het zaterdag weer prijs?

  "Met alle respect voor de jongens die al gewonnen hebben, maar ik zou de helft van onze zeges meteen inleveren voor een klassieke zege", zegt manager Patrick Lefevere. "Dit was nog maar de antipasto. Nu komt pas de spaghetti."

  "Boonen houdt van deze koers. Hij is hier vaak goed, maar het is ook wat een loterij. Als het in zijn hoofd goed zit, is hij tot grootse dingen in staat. Ik heb de voorbije jaren nooit getwijfeld aan de atleet Boonen."