• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-speler Buysens is begenadigd schilder

  Ludovic Buysens schonk dit schilderij aan zijn goeie vriend Odoi (foto via Twitter @denisodoi).

  Niet alle voetballers spelen in hun vrije tijd op de Playstation of hangen tot in de vroege uurtjes in de discotheek rond. STVV-speler Ludovic Buysens heeft een andere passie: schilderen. "Dat is leuker dan naar die onzin op de televisie te moeten kijken."

  Als speler springt de 26-jarige Ludovic Buysens (foto) niet echt uit de band, maar naast het veld is hij wel een buitenbeentje. Buysens kan pas echt ontspannen met een penseel in zijn handen.

  "Ik zet een muziekje op en maak mijn hoofd helemaal leeg. Schilderen is beter dan naar die onzin op de televisie te moeten kijken", zegt Buysens in La Dernière Heure.

  "Onlangs had ik een klein schilderijtje gemaakt van de Amerikaanse zanger Ray Charles. Ik stuurde een foto naar mijn goeie vriend Denis Odoi en die was meteen enthousiast. Hij vroeg me om het in het groot te maken voor in zijn woonkamer."

  Anderlecht-speler Odoi is in de wolken met zijn schilderij. "Het is schitterend. En bovendien doet hij het gratis voor mij. Stel je voor dat zijn schilderijen in waarde gaan stijgen. Dan heb ik toch maar mooi een echte Buysens in mijn bezit."

  De reacties van zijn collega's neemt Buysens er met de glimlach bij. "Ze vinden mij een vreemde vogel, maar dat trek ik mij niet aan. Ik doe het gewoon te graag."