• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Ik weet nog niet wat ik waard ben"

  Peter Sagan won in Tirreno-Adriatico een etappe.

  We polsten bij enkele outsiders hoe het staat met hun conditie voor Milaan-Sanremo. Greipel heeft er vertrouwen in, Sagan vraagt zich af wat hij waard is. Wellicht moeten ze ook rekening houden met Kris Boeckmans.

  Milaan-Sanremo is de laatste jaren vooral voer voor sprinters geweest. Mark Cavendish en Tom Boonen lijken de favoriet, maar in hun schaduw staan ook André Greipel en Peter Sagan te trappelen. Zelfs Kris Boeckmans dicht zichzelf kansen toe.

  Greipel (foto) is bijna 30 jaar, maar toch neemt hij pas voor de tweede keer deel. Voor het eerst ook als kopman, bij Lotto-Belisol. "Dit is een koers die me ligt. Ik kan hier de hellingen op het buitenblad oprijden", zegt de Duitser in de kranten.

  "Als ik zonder problemen over de bergjes raak, kan ik meesprinten voor de zege. Ik ben vroeg uit de Tirreno gestapt, zodat ik extra kon rusten. Als ik goed recupereer van die zware Tirreno, zal ik er staan. Ik heb al zes keer gewonnen dit seizoen. Het vertrouwen is er. De conditie is goed."

  Ook bij Peter Sagan zijn het vertrouwen en de conditie geen probleem. De pas 23-jarige Liquigas-renner heeft al een indrukwekkend palmares. Zo won hij onlangs nog in de Tirreno. Maar kan hij het ook in de klassiekers?

  "Ik weet niet wat ik waard ben in een klassieker. Ik weet niet of ik al sterk genoeg ben om te winnen", zegt hij aan de pers. "Ik boekte mijn grootste successen in etappekoersen, maar toch moet vooral het eendagswerk mij liggen."

  "Ik mis nog ervaring. Je moet Roubaix en de Ronde al eens gereden hebben om te kunnen winnen. Bij Sanremo is dat anders. Die koers is minder tactisch."

  Boeckmans: "Ik word beter met de week"

  Wie zwaar durft te gokken, kan zijn geld misschien inzetten op Vacansoleil-speerpunt Kris Boeckmans. De jonge Belg gelooft zelf alvast in zijn kansen, zo zei hij na zijn tweede plaats in Nokere Koerse.

  "Ik voel me sterker worden met de week. Een race van 200 km verteer ik in een vingerknip. Ik voelde woensdag mijn benen niet. Zoals ik me nu voel, sprint ik misschien mee voor de zege in Sanremo."