• home
 • video
 • pas verschenen

  Man.United en PSV liggen eruit, AZ gaat door

  Manchester United-doelman De Gea zit verslagen op de grond.

  Manchester United zal de Europa League niet op zijn palmares schrijven. Na de heenmatch verloor het ook de return bij Bilbao. Ook PSV is er niet in geslaagd om door te stoten, het speelde gelijk tegen Valencia. AZ schakelde met zijn tienen Udinese uit.

  Het vernederende Europese seizoen van Manchester United is geëindigd met de uitschakeling in de achtste finales van de Europa League door Athletic Bilbao.

  Een gretig Bilbao speelde weer fris van de lever en tikte Manchester United af en toe van de mat. De Marcos miste eerste nog voor een leeg doel, maar Llorente maakte dat goed met een prachtige volley.

  Na de rust kon Bilbao naar hartelust counteren en De Marcos besliste de match met een afgeweken schot: 2-0. Rooney redde nog een beetje de eer met een fraaie krul, maar United verlaat Europa met het schaamrood op de wangen.

  "Dit is een historisch moment dat we voor altijd als een prachtig souvenir zullen meedragen", zegt doelpuntenmaker De Marcos. Llorente trad hem bij. "Ik weet niet of het het mooiste moment in de historie van de club is, maar het is wel ongelooflijk dat we doorgaan."

  Manchester United-coach Alex Ferguson stond erbij en keer ernaar: "Ik denk dat we niet kunnen klagen over de uitslag.  Europa dit jaar is een ontgoocheling, zowel in de Champions als de Europa League. Of we nu winnen of verliezen, uit elke match kunnen we leren. Dus ook uit deze."

  Valencia schakelt moedig PSV uit

  Een dapper PSV heeft tegen Valencia de nederlaag uit de heenmatch (4-2) niet kunnen uitwissen. In de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Fred Rutten speelde PSV gelijk: 1-1.

  PSV had overwicht, maar behalve een kopbal van Toivonen leverde dat niet veel kansen op. Valencia was gevaarlijker op de counter, maar PSV-keeper Tyton had een prachtsave in huis op de lob van Jordi Alba.

  Net na rust verdween de hoop bij PSV. Rami devieerde een schot van Ferghouli en het stond 0-1. PSV raapte al zijn moed bijeen en die strijdlust werd beloond met een goal van Toivonen. Ondanks de rode kaart van doelpuntenmaker Rami hield Valencia daarna stand.

  Tien spelers van AZ houden stand bij Udinese

  AZ had de heenmatch tegen Udinese gewonnen met 2-0, maar al na een kwartier was die voorsprong verdwenen. Di Natale scoorde twee keer en bovendien moest AZ met zijn tienen voort na rood voor Viergever.

  AZ, zonder Martens, leek een hapklare brok, maar het toonde zijn wilskracht. De organisatie stond op punt en bij de eerste echte aanval was het ook raak. Falkenburg kapte zich vrij en schoot in de bovenhoek: 2-1.

  Udinese zette AZ onder druk in de tweede helft, maar scoren lukte niet meer. Elm kreeg nog een uitgelezen kans op de 2-2, maar hij trapte de penalty over. "Voor mijn gemiste penalty zijn er geen excuses, maar enkel de kwalificatie telt."