• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Ambrosio: "Ik leer nu meer dan in 2011"

  D'Ambrosio: "Hopelijk kan Lotus het derde team worden."

  Volgend weekend brullen de F1-motoren weer met de seizoensopener in Australië. Woensdag liet Bas Leinders zijn licht al schijnen over het nieuwe seizoen en vandaag is het de beurt aan Jérôme D'Ambrosio. De Belg is dit jaar derde rijder bij Lotus.

  "Mijn integratie bij Lotus verloopt heel goed. Ik voel me al een beetje thuis. Dat ik geen GP's meer zal rijden is frustrerend, maar toch zet ik een stap vooruit. Zelfs als derde rijder kan ik ontzettend veel leren bij Lotus. Mijn keuze voor dit team past in een langetermijnvisie. Ik wil graag heel lang in de Formule 1 blijven", vertelt D'Ambrosio aan Sporza.

  "Ik doe alles hetzelfde als vorig jaar, alleen rijd ik niet in het weekend. Mijn programma is drukker dan in 2011. Lotus biedt me een geweldige kans. Het is opwindend."

  "Het team is niet te vergelijken met Virgin, alles is groter. We hebben ruim 500 mensen in dienst. Bij Virgin waren er dat 80 à 90. Dat zegt alles. Lotus hoort in de top 5."

  "De tests waren goed, maar het blijven tests. Het vertrouwen is wel erg groot. De basis is gelegd, we moeten nu blijven ontwikkelen en progressie maken."

  "De concurrentie? Red Bull en McLaren hebben een voorsprong op de rest van de teams. Dan volgt een trio met Lotus, Ferrari en Mercedes. Hopelijk kunnen wij met Lotus derde worden."

  D'Ambrosio heeft bij Lotus een ex-wereldkampioen als ploegmaat: Kimi Räikkönen. "Ik kan erg veel van hem opsteken, bijvoorbeeld over zijn manier van werken. Zo kan ik naast het rijden ook andere aspecten verbeteren en maak ik vooruitgang."