• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Om te winnen moet alles perfect zijn"

  Tom Boonen poseert bij zijn nieuwe fiets en bij een McLaren.

  Tom Boonen heeft zijn goeie vorm al getoond in Qatar, de Omloop en Parijs-Nice. De kopman van Omega Pharma-Quick Step lijkt klaar voor Milaan-Sanremo. "Je moet de hele dag bezig zijn met details en het moet meezitten", zegt Boonen.

  Tom Boonen rijdt weer als vanouds door het peloton. Zo is hij ook weer favoriet voor Milaan-Sanremo. "Ik was al vierde, derde en tweede in die koers. Dus ik mis maar één plaats", zegt hij aan Sporza.

  "Maar Sanremo is een koers die er heel veel kunnen winnen, maar weinigen hebben ze gewonnen. Alles moet perfect zijn, je moet heel de dag met details bezig zijn. Maar ik heb ondertussen de ervaring om daarmee om te gaan."

  "Parijs-Nice verliep super, de benen voelen heel goed. Ik heb zeker de mogelijkheden om te winnen, maar het moet eens een jaar meezitten."

  McLaren zorgt voor frissere Boonen in Sanremo

  De persmeeting van Tom Boonen was niet traditiegetrouw in een hotel, maar in de McLaren-showroom in Milaan. "Als autoliefhebber vind ik dit tof", zegt Boonen, die steun kreeg van Jarno Trulli (foto). 

  McLaren heeft de Specialized-fietsen van Omega Pharma-Quick Step speciaal afgesteld. "Hun werk mag er zijn. Je rijdt er niet sneller mee, maar je verbruikt minder kracht. Je bent dus frisser voor de sprint in Sanremo."

  Boonen krijgt speciaal voor zaterdag een nieuwe fiets. "Na elf jaar prof maakt een nieuwe fiets mij niet meer nerveus. Ik ga vrijdag wat losrijden en pas dan gewoon nog wat details aan."

  "Koers hard maken en snelle mannen elimineren"

  Wie ziet Tom Boonen zaterdag als zijn gevaarlijkste tegenstanders om de winst in Sanremo? "Freire is enorm goed. Hij heeft de meeste ervaring in deze race en is ook de koelste kikker. Hij won al drie keer, je moet er dus rekening mee houden."

  "Sagan is erg sterk maar misschien te jong. Hij kan echter bijna alles aan. En als het tot een sprint komt, is er ook Cavendish. Wij willen de koers hard maken en zoveel mogelijk snelle mannen elimineren."