• home
 • video
 • pas verschenen

  Abidal krijgt nieuwe lever: "Hij zal nog spelen"

  "Vorig jaar was een transplantatie ook al een optie voor Abidal."

  Barcelona-speler Eric Abidal staat weer voor een zware ingreep. Hij moet over enkele weken een levertransplantatie ondergaan. Vorig jaar ging hij al onder het mes, toen een tumor op zijn lever ontdekt werd. "Hij zal weer kunnen voetballen", zegt de dokter.

  Vorig seizoen leefde Barcelona al erg mee met Abidal, toen dokters een levertumor ontdekten. In maart vorig jaar werd Abidal met succes geopereerd.

  Na een revalidatie van enkele weken nam hij zijn plaats bij Barcelona weer in. Hij kreeg toen een pakkend eerbetoon in de CL-finale tegen Manchester United.

  In januari verlengde de Franse verdediger zijn contract bij Barcelona tot de zomer van 2013. "Die transplantatie was vorig jaar ook al een optie", meldt Barcelona.

  Abidal speelde twee weken geleden voor het laatst in de gewonnen CL-wedstrijd in en tegen Leverkusen (1-3). Hij kwam in 2007 over van Lyon en speelde tot nu toe 143 officiële wedstrijden voor de Catalanen, waarin hij twee keer scoorde.

  Dokter: "Abidal zal weer voetballen"

  Eric Abidal zal na zijn levertransplantatie opnieuw kunnen voetballen. Dat zegt de Franse dokter Jean-Daniel Chiche, een vriend van de verdediger van Barcelona en de Franse nationale ploeg.

  "Abidal is klaar voor de strijd en zal die ook aangaan. Zijn doel is opnieuw te voetballen. De kans dat hij deelneemt aan het EK is natuurlijk wel klein. Zijn gezondheid gaat voor."

  "Het is moeilijk te voorspellen bij topsporters hoelang ze out zullen zijn. Hun recuperatievermogen is veel groter dan dat van een gewone man of vrouw."